Ingrediente
-
80 / 100g icre de crapsau ce alte icre preferati dvs.
-
o lamaiepentru zeama
-
o ceapamarime medie
-
doua linguri de gris
-
200ml apapentru gris
-
50 / 100ml apa minerala
-
250ml ulei
Indicatii
De foarte multe ori mi se intampla sa mi se faca pofta de salata de icre cu ceapa. Dar, din pacate, salata de icre din comert mi se pare mult prea sintetica si plina de coloranti si alte E-uri. Astfel incat prefer sa o prepar singur. Intr-adevar, este mult mai comod sa cumparam o cutiuta de salata de icre din magazin, dar, va spun sigur, gustul e total diferit. Salata facuta acasa este si mai sanatoasa. Este un pic de munca dar se justifica cu varf si-ndesat! De sarbatori, musafirii vor aprecia cu siguranta un astfel de aperitiv. Va vor pomeni pentru aceasta salata. Haideti sa va spun cum prepar eu salata de icre. Aceasta reteta este facuta cu icre cumparate. Daca aveti icre de peste proaspat e bine sa le tineti cu sare cateva zile (doua, trei) la frigider inainte sa le preparati. Puteti folosi orice fel de icre.
Pasi
1
Gata
|
Punem apa la fiert iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele doua linguri de gris turnandu-le in ploaie ca sa nu faca cocoloase. Amestecam foarte bine si lasam sa fiarba pana cand grisul capata consistenta unei mamaligi. La urma inchidem focul si lasam sa se raceasca foarte bine. |
2
Gata
|
Punem icrele intr-un castron inalt foarte bine uscat. Incepem sa le frecam foarte bine cu o lingura de lemn. Incepem sa turnam ulei, putin, cate putin. Atentie! Daca turnati prea mult ulei deodata riscati sa taiati icrele. Salata de icre se face practic ca la reteta de maioneza. Spre final adaugati si zeama de la lamaie. Gustati icrele sa vedeti daca sunt destul de acre, dupa gustul dvs. Dupa ce ati terminat de pus si zeama de lamaie si uleiul, adaugati o lingura, doua de apa minerala. Apa minerala le va deschide la culoare si le va face mult mai pufoase. |
3
Gata
|
Curatati, spalati si tocati ceapa marunt. Adaugati-o in castronul cu icre si continuati sa amestecati. La final, dupa ce s-a racit bine, adaugati si grisul si amestecati pana cand s-a omogenizat toata salata. Noi preferam sa o mancam cu paine prajita. Pofta buna! |