0 0
Salata de icre cu ceapa

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
80 / 100g icre de crap sau ce alte icre preferati dvs.
o lamaie pentru zeama
o ceapa marime medie
doua linguri de gris
200ml apa pentru gris
50 / 100ml apa minerala
250ml ulei

Salata de icre cu ceapa

Tip:
  • Vegetarian
Bucataria:
  • 1 ora
  • Portii: 6
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

De foarte multe ori mi se intampla sa mi se faca pofta de salata de icre cu ceapa. Dar, din pacate, salata de icre din comert mi se pare mult prea sintetica si plina de coloranti si alte E-uri. Astfel incat prefer sa o prepar singur. Intr-adevar, este mult mai comod sa cumparam o cutiuta de salata de icre din magazin, dar, va spun sigur, gustul e total diferit. Salata facuta acasa este si mai sanatoasa. Este un pic de munca dar se justifica cu varf si-ndesat! De sarbatori, musafirii vor aprecia cu siguranta un astfel de aperitiv. Va vor pomeni pentru aceasta salata. Haideti sa va spun cum prepar eu salata de icre. Aceasta reteta este facuta cu icre cumparate. Daca aveti icre de peste proaspat e bine sa le tineti cu sare cateva zile (doua, trei) la frigider inainte sa le preparati. Puteti folosi orice fel de icre.

(Vizualizari: 160 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Punem apa la fiert iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam cele doua linguri de gris turnandu-le in ploaie ca sa nu faca cocoloase. Amestecam foarte bine si lasam sa fiarba pana cand grisul capata consistenta unei mamaligi. La urma inchidem focul si lasam sa se raceasca foarte bine.

2
Gata

Punem icrele intr-un castron inalt foarte bine uscat. Incepem sa le frecam foarte bine cu o lingura de lemn. Incepem sa turnam ulei, putin, cate putin. Atentie! Daca turnati prea mult ulei deodata riscati sa taiati icrele. Salata de icre se face practic ca la reteta de maioneza. Spre final adaugati si zeama de la lamaie. Gustati icrele sa vedeti daca sunt destul de acre, dupa gustul dvs. Dupa ce ati terminat de pus si zeama de lamaie si uleiul, adaugati o lingura, doua de apa minerala. Apa minerala le va deschide la culoare si le va face mult mai pufoase.

3
Gata

Curatati, spalati si tocati ceapa marunt. Adaugati-o in castronul cu icre si continuati sa amestecati. La final, dupa ce s-a racit bine, adaugati si grisul si amestecati pana cand s-a omogenizat toata salata. Noi preferam sa o mancam cu paine prajita. Pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Ciulama de pui cu smantana si ciuperci
anterior
Ciulama de pui cu smantana si ciuperci
tagliatelle cu sos de rosii si bacon
urmator
Tagliatelle cu sos de rosii si bacon
Ciulama de pui cu smantana si ciuperci
anterior
Ciulama de pui cu smantana si ciuperci
tagliatelle cu sos de rosii si bacon
urmator
Tagliatelle cu sos de rosii si bacon

Adaugă un comentariu