• Acasa
  • Pui
  • Pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa
0 0
Pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
4 pulpe de pui
1 kg de morcovi
1 kg de ceapa
50 - 100 g de unt
250 ml bere
cimbru verde
sare sare mare, grunjoasa
piper negru macinat

Pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa

Tip:
  • La cuptor
Bucataria:
  • 3 ore
  • Portii: 4
  • Mediu

Ingrediente

Indicatii

Distribuie

Fara indoiala, reteta de pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa este o mancare speciala. Sincer, am descoperit-o de curand. M-am inspirat din ce am mai auzit pe la radio, ce mai stiam si noi si a iesit aceasta friptura super delicioasa. Cel putin asa zicem noi. Cu siguranta se pot adauga si alte legume: cartofi, rosii cherry, ardei, etc. dar cred ca ar fi prea multe combinatii la mijloc. Gasiti aici alte retete cu carne de pui. Gustul dulceag atat al morcovului cat si cel al cepei confera carnii de pui o aroma foarte placuta. Si un gust usor dulceag.
Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!

(Vizualizari: 80 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Curatam si spalam bine legumele. Morcovii ii vom taia rondele iar ceapa in bucati mai mari. Ungem o tava cu unt peste care vom pune legumele taiate, cateva crengute de cimbru verde si vom condimenta cu sare si piper.

2
Gata

Spalam bine carnea, dupa care o vom condimenta si pe aceasta cu sare si piper. Vom folosi sare mare, grunjoasa. Pielea de pe pulpe, la final, va fi foarte crocanta si aromata. O sa vedeti.
Dupa ce am condimentat carnea o vom pune peste patul de legume dar sub ea vom pune unul, doua cubulete mici de unt. La final, fara sa stropim carnea, vom adauga berea. Peste toate acestea vom pune o hartie de copt ce va impiedica aburul (implicit aromele) sa paraseasca carnita. La final punem si capacul (obligatoriu trebuie sa folositi o tava cu capac) si dam la cuptor la o temperatura medie. Lasam sa se coaca timp de o ora, o ora jumatate. Daca puiul este crescut la tara trebuie sa lasati cel putin 2 ore jumatate pentru a se fragezi cat mai bine carnea. Noi am folosit un astfel de pui (crescut la tara).

3
Gata

Dupa acest timp, scoatem capacul si hartia de copt si mai lasam la cuptor aproximativ 20 - 30 de minute dar de data aceasta la foc mai mare. Astfel, carnea se va rumeni si va prinde acea crusta despre care va vorbeam mai inainte.
Aceasta friptura merge foarte bine cu gogosari in otet (sau in sos, bineinteles).
Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Cartofi prajiti cu ou si parmezan
anterior
Cartofi prajiti cu ou si parmezan
Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai
urmator
Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai
Cartofi prajiti cu ou si parmezan
anterior
Cartofi prajiti cu ou si parmezan
Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai
urmator
Ciorba de vacuta cu cartofi si fasole pastai