Ingrediente
- 4 pulpe de pui
- 1 kg de morcovi
- 1 kg de ceapa
- 50 - 100 g de unt
- 250 ml bere
- cimbru verde
- saresare mare, grunjoasa
- piper negru macinat
Indicatii
Fara indoiala, reteta de pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa este o mancare speciala. Sincer, am descoperit-o de curand. M-am inspirat din ce am mai auzit pe la radio, ce mai stiam si noi si a iesit aceasta friptura super delicioasa. Cel putin asa zicem noi. Cu siguranta se pot adauga si alte legume: cartofi, rosii cherry, ardei, etc. dar cred ca ar fi prea multe combinatii la mijloc. Gasiti aici alte retete cu carne de pui. Gustul dulceag atat al morcovului cat si cel al cepei confera carnii de pui o aroma foarte placuta. Si un gust usor dulceag.
Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!
Pasi
1 Gata | Curatam si spalam bine legumele. Morcovii ii vom taia rondele iar ceapa in bucati mai mari. Ungem o tava cu unt peste care vom pune legumele taiate, cateva crengute de cimbru verde si vom condimenta cu sare si piper. |
2 Gata | Spalam bine carnea, dupa care o vom condimenta si pe aceasta cu sare si piper. Vom folosi sare mare, grunjoasa. Pielea de pe pulpe, la final, va fi foarte crocanta si aromata. O sa vedeti. |
3 Gata | Dupa acest timp, scoatem capacul si hartia de copt si mai lasam la cuptor aproximativ 20 - 30 de minute dar de data aceasta la foc mai mare. Astfel, carnea se va rumeni si va prinde acea crusta despre care va vorbeam mai inainte. |