Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa

Vezi Reteta
Durata: 2 ore 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta simpla de pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa este o mancare speciala, usor de preparat si foarte gustoasa. Se poate servi cu muraturi cum ar fi castraveti murati sau gogosari in otet.

Vezi Reteta
Durata: 2 ore 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceasta reteta simpla de pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa este o mancare speciala, usor de preparat si foarte gustoasa. Se poate servi cu muraturi cum ar fi castraveti murati sau gogosari in otet.

Fara indoiala, reteta de pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa este o mancare speciala. Sincer, am descoperit-o de curand. M-am inspirat din ce am mai auzit pe la radio, ce mai stiam si noi si a iesit aceasta friptura super delicioasa. Cel putin asa zicem noi. Cu siguranta se pot adauga si alte legume: cartofi, rosii cherry, ardei, etc. dar cred ca ar fi prea multe combinatii la mijloc. Gasiti aici alte retete cu carne de pui. Gustul dulceag atat al morcovului cat si cel al cepei confera carnii de pui o aroma foarte placuta. Si un gust usor dulceag.
Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!

Pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa

Pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta reteta simpla de pui cu bere pe pat de morcovi si ceapa este o mancare speciala, usor de preparat si foarte gustoasa. Se poate servi cu muraturi cum ar fi castraveti murati sau gogosari in otet.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 2 ore
Timp total: 2 ore 30 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: la cuptor
Ingredient principal: Pui
Dificultate: Mediu

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Curatam si spalam bine legumele. Morcovii ii vom taia rondele iar ceapa in bucati mai mari. Ungem o tava cu unt peste care vom pune legumele taiate, cateva crengute de cimbru verde si vom condimenta cu sare si piper.
  • Spalam bine carnea, dupa care o vom condimenta si pe aceasta cu sare si piper. Vom folosi sare mare, grunjoasa. Pielea de pe pulpe, la final, va fi foarte crocanta si aromata. O sa vedeti.
    Dupa ce am condimentat carnea o vom pune peste patul de legume dar sub ea vom pune unul, doua cubulete mici de unt. La final, fara sa stropim carnea, vom adauga berea. Peste toate acestea vom pune o hartie de copt ce va impiedica aburul (implicit aromele) sa paraseasca carnita. La final punem si capacul (obligatoriu trebuie sa folositi o tava cu capac) si dam la cuptor la o temperatura medie. Lasam sa se coaca timp de o ora, o ora jumatate. Daca puiul este crescut la tara trebuie sa lasati cel putin 2 ore jumatate pentru a se fragezi cat mai bine carnea. Noi am folosit un astfel de pui (crescut la tara).
  • Dupa acest timp, scoatem capacul si hartia de copt si mai lasam la cuptor aproximativ 20 – 30 de minute dar de data aceasta la foc mai mare. Astfel, carnea se va rumeni si va prinde acea crusta despre care va vorbeam mai inainte.
    Aceasta friptura merge foarte bine cu gogosari in otet (sau in sos, bineinteles).
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 586kcal (29%)Carbohidrati: 49g (16%)Proteine: 26g (52%)Grasimi: 32g (49%)Grasimi saturate: 12g (75%)Grasimi polinesaturate: 5gGrasimi mononesaturate: 11gGrasimi trans: 0.5gColesterol: 147mg (49%)Sodiu: 669mg (29%)Potasiu: 1446mg (41%)Fibre: 11g (46%)Zahar: 23g (26%)Vitamina A: 42208IU (844%)Vitamina B2: 0.4mg (24%)Vitamina C: 34mg (41%)Vitamina D: 0.1µg (1%)Calciu: 159mg (16%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 83mg (21%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: