0 0
Cartofi prajiti cu ou si usturoi

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Modifica nr. de portii:
1 kg cartofi
4 oua sau mai multe, in functie de preferinte
un sfert de lingurita de sare dupa gust
Sosul de usturoi
5 catei de usturoi puteti folosi si usturoi verde
o lingura de ulei puteti folosi si ulei de masline
un sfert de lingurita de sare dupa gust
o lingura de apa apa

Cartofi prajiti cu ou si usturoi

Tip:
  • Prajit
  • Vegetarian
Bucataria:
  • 1 ora
  • Portii: 4
  • Usor

Ingrediente

  • Sosul de usturoi

Indicatii

Distribuie

Fara doar si poate, suntem iubitori de cartofi prajiti cu ou si usturoi. Cine nu iubeste pana la urma cartofii prajiti?! Eventual, in sosul de usturoi, puteti pune si putina maioneza. Reteta de maioneza o puteti gasi aici. Facem deobicei aceasta mancare cand ne este pofta si dorim sa nu petrecem prea mult timp in bucatarie. Daca dorim si ceva „carnita” putem adauga si un carncior prajit, ceva bacon sau alte astfel de bunataturi…

 

Si aceasta reteta, ca toate celelalte, are mici secrete. In primul rand, uleiul de floarea soarelui trebuie sa fie proaspat, adica sa nu se mai fi prajit nimic in el. Astfel, cartofii vor iesi foarte gustosi, fara sa aiba gust de arsura. Un alt truc pe care-l folosim este acela de a pune cartofii in ulei cand acesta este caldut, si nu fierbinte. Sau puteti pune cartofii in ulei imediat dupa ce ati pus uleiul in tigaie. Astfel, cartofii vor iesi usor crocanti la exterior dar moi in interior. Haideti sa vedem despre ce este vorba!

(Vizualizari: 1.776 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata

Curatam cartofii dupa care ii spalam bine si ii taiem felii un pic mai grosute. Noua asa ne plac mai mult. Daca doriti, ii puteti taia subtire, tip pai sau rondele, in functie de preferinte. Punem uleiul intr-o tigaie mai inalta (sau un ceaun, ce aveti la-ndemana) si adaugam cartofii taiati. Ii lasam sa se prajeasca (sa fiarba in ulei) pana ce devin aurii. Punem intr-un bol cateva servete de bucatarie peste care punem cartofii proaspeti scosi din tigaie. Astfel, servetele vor mai absorbi o parte din ulei. Adaugam peste cartofi sare fina.

2
Gata

Sosul de usturoi

Curatam si spalam cateii de usturoi dupa care ii zdrogim bine si ii punem intr-o cana sau intr-un castronel. Incepem sa frecam bine usturoiul cu sare dupa care adaugam o lingura de ulei (puteti folosi ulei de masline) si putina apa. Amestecam bine pana ce se formeaza o pasta usor lichida.

3
Gata

In uleiul in care am facut cartofii prajiti putem face si ochiurile. Noua ne plac ochiurile cu galbenusul moale, dar fiecare dupa preferinte. Punem cartofii in farfurii, adaugam cate un ou (sau mai multe, in functie de preferinte, bineinteles) si punem peste cartofi sosul de usturoi. Puteti adauga oregano, piper negru macinat sau alte condimente pe care la indragiti. Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
Aperitive cu branza, sunca si rosii
anterior
Aperitive cu branza, sunca si rosii
Pilaf de orez cu legume
urmator
Pilaf de orez cu legume
Aperitive cu branza, sunca si rosii
anterior
Aperitive cu branza, sunca si rosii
Pilaf de orez cu legume
urmator
Pilaf de orez cu legume

Adaugă un comentariu