Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Tagliatelle cu sos de rosii si bacon

Vezi Reteta
Durata: 45 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Descopera reteta noastra de Tagliatelle cu sos de rosii si bacon foarte simpla de facut dar super gustoasa. Puteti folosi ce paste preferati dvs. dar noi am ales tagliatellele.

Vezi Reteta
Durata: 45 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Descopera reteta noastra de Tagliatelle cu sos de rosii si bacon foarte simpla de facut dar super gustoasa. Puteti folosi ce paste preferati dvs. dar noi am ales tagliatellele.

Reteta de tagliatelle cu sos de rosii si bacon este destul de asemanatoare cu reteta de paste cu sos de rosii. Bineinteles, tagliatellele sunt un pic diferite atat ca forma cat si ca gust fata de spaghete. Aceste paste sunt traditionale zonei Emilia-Romagna din Italia si sunt facute din oua si faina. Aceasta zona, Emilia-Romagna este recunoscuta la nivel international pentru bucataria sa super gustoasa.

De aceasta data vom folosi in reteta noastra si ceva carnita afaumata, si anume bacon. Va recomand sa folositi un bacon cat mai putin gras. Si aceasta reteta de paste este destul de simplu de facut astfel incat va invit sa trecem la treaba!

Tagliatelle cu sos de rosii si bacon

Tagliatelle cu sos de rosii si bacon

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Descopera reteta noastra de Tagliatelle cu sos de rosii si bacon foarte simpla de facut dar super gustoasa. Puteti folosi ce paste preferati dvs. dar noi am ales tagliatellele.
Timp preparare: 10 minute
Timp gatire: 35 minute
Timp total: 45 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal, Paste
Bucataria: Italieneasca
Mod Preparare: pe aragaz, prajit
Ingredient principal: Porc
Dificultate: Usor

Ingrediente

Instructiuni

  • Punem apa la fiert intr-o oala cat mai mare. Apa trebuie sa fie din belsug (macar 2 litri de apa). In apa adaugam sare si inainte sa clocoteasca apa punem si un fir de ulei de masline (pentru a nu se lipi tagliatellele intre ele). Cand a inceput sa fiarba apa adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform timpului recomandat de producator. In general in jur de 8 – 10 minute. Dupa ce au fiert, le punem la scurs. Atentie! Sa nu turnati apa rece peste ele. Pentru a nu se usca puteti sa le acoperiti cu un capac.
  • Taiem baconul in cuburi de dimensiuni potrivite (1/2 cm) si-l punem intr-o tigaie cu ulei de masline la prajit si lasam pe foc pana incepe usor sa se rumeneasca. Curatam usturoil, il spalam si il tocam cat mai marunt. Il adaugam si pe el in tigaie alaturi de bucatile de bacon. Mai lasam pana cand bucatile cele mai mici de usturoi incep sa-si schimbe culoarea si sa devina aurii. Adaugam sucul de rosii, sare si piper dupa gust si lasam sosul sa fiarba. Se poate adauga boia de ardei iute, seminte de ardei iute sau orice alte astfel de condimente doriti. Recomand sa puneti si cateva frunze de busuioc rupte marunt.
  • Se aseaza pastele in farfurie si se toarna pe deasupra sosul de rosii si bacon. Pentru a fi si mai gustoase puteti adauga parmezan ras (denumirea originala fiind Parmigiano Reggiano – marca inregistrata in Uniunea Europeana). Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 914kcal (46%)Carbohidrati: 95g (32%)Proteine: 28g (56%)Grasimi: 47g (72%)Grasimi saturate: 13g (81%)Grasimi polinesaturate: 8gGrasimi mononesaturate: 23gGrasimi trans: 0.2gColesterol: 155mg (52%)Sodiu: 534mg (23%)Potasiu: 698mg (20%)Fibre: 5g (21%)Zahar: 6g (7%)Vitamina A: 568IU (11%)Vitamina B2: 0.2mg (12%)Vitamina C: 19mg (23%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 62mg (6%)Fier: 3mg (17%)Magneziu: 93mg (23%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: