Ingrediente
-
500g tagliatelle
-
300g baconsa nu fie prea gras
-
500ml suc de rosii
-
3 catei de usturoi
-
50 - 100ml ulei de masline
Indicatii
Reteta de tagliatelle cu sos de rosii si bacon este destul de asemanatoare cu reteta de paste cu sos de rosii. Bineinteles, tagliatellele sunt un pic diferite atat ca forma cat si ca gust fata de spaghete. Aceste paste sunt traditionale zonei Emilia-Romagna din Italia si sunt facute din oua si faina. Aceasta zona, Emilia-Romagna este recunoscuta la nivel international pentru bucataria sa super gustoasa.
De aceasta data vom folosi in reteta noastra si ceva carnita afaumata, si anume bacon. Va recomand sa folositi un bacon cat mai putin gras. Si aceasta reteta de paste este destul de simplu de facut astfel incat va invit sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Punem apa la fiert intr-o oala cat mai mare. Apa trebuie sa fie din belsug (macar 2 litri de apa). In apa adaugam sare si inainte sa clocoteasca apa punem si un fir de ulei de masline (pentru a nu se lipi tagliatellele intre ele). Cand a inceput sa fiarba apa adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform timpului recomandat de producator. In general in jur de 8 - 10 minute. Dupa ce au fiert, le punem la scurs. Atentie! Sa nu turnati apa rece peste ele. Pentru a nu se usca puteti sa le acoperiti cu un capac. |
2
Gata
|
Taiem baconul in cuburi de dimensiuni potrivite (1/2 cm) si-l punem intr-o tigaie cu ulei de masline la prajit si lasam pe foc pana incepe usor sa se rumeneasca. Curatam usturoil, il spalam si il tocam cat mai marunt. Il adaugam si pe el in tigaie alaturi de bucatile de bacon. Mai lasam pana cand bucatile cele mai mici de usturoi incep sa-si schimbe culoarea si sa devina aurii. Adaugam sucul de rosii, sare si piper dupa gust si lasam sosul sa fiarba. Se poate adauga boia de ardei iute, seminte de ardei iute sau orice alte astfel de condimente doriti. Recomand sa puneti si cateva frunze de busuioc rupte marunt. |
3
Gata
|
Se aseaza pastele in farfurie si se toarna pe deasupra sosul de rosii si bacon. Pentru a fi si mai gustoase puteti adauga parmezan ras (denumirea originala fiind Parmigiano Reggiano - marca inregistrata in Uniunea Europeana). Pofta buna! |