Ingrediente
-
1 kg de cartofi
-
250g de usturoi verde
-
3 linguri de uleipentru usturoi
-
3 linguri de ulei de maslinepentru cartofi
-
o lamaie
-
o lingurita de oregano
Indicatii
Una din retetele pe care le facem la inceput de vara este cea de cartofi copti cu sos de usturoi verde. In aceasta perioada a anului totul este proaspat si aromat. E o placere sa gatesti cu ingrediente proaspete. Bineinteles, dupa „disparitia” usturoiului verde puteti prepara aceasta reteta folosind mujdeiul clasic descris aici. Acesti cartofi cu sos de usturoi verde sunt deliciosi. Usturoiul verde nu este foarte iute astfel incat nici nu apar probleme la stomac. Oricum, chiar si asa, incercam sa nu mancam seara tarziu. Bineinteles, reteta poate fi imbunatatita cu ceva carnita, dar asta este alta discutie. De exemplu, puteti sa puneti in tava, odata cu cartofii, cativa carnaciori. Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Curatam cartofii. Ii spalam bine si ii taiem felii de marime potrivita. Incingem bine cuptorul. Punem cartofii intr-un castron si-i amestecam bine cu uleiul de masline, oregano si sare. Ii punem dupa aceea in tava si-i dam la cuptor. Ii lasam pana se rumenesc. |
2
Gata
|
Sosul de usturoiCuratam usturoiul si-l tocam marunt, cu tot cu codite. Il frecam bine cu ulei de floarea soarelui si sare. Adaugam putina zeama de lamaie. |
3
Gata
|
Lasam un pic sa se racoreasca cartofii dupa care putem adauga sosul de usturoi verde inainte de a-i servi. Va dorim pofta buna! |