Ingrediente
-
4 oua
-
200 g baconsau kaiser, muschiulet afumat, etc.
-
4 rosiisau rosii cherry
-
6 linguri de ulei de masline
-
2 linguri de otet balsamic
-
cateva frunze de busuioc verde
-
Pt. dressing
-
6 linguri de ulei de masline
-
2 linguri de otet balsamicputeti folosi si otet de mere sau de vin
Indicatii
Salata de rosii cu ou si bacon se poate manca ca atare sau o putem folosi pe post de garnitura. Merge foarte bine ca garnitura la carnea facuta pe gratar. Daca doriti, o puteti „imbunatati” cu maioneza (vedeti aici reteta de maioneza) sau alte sosuri care va plac. Reteta este simpla si gustoasa. In loc de bacon puteti folosi muschiulet de porc afumat, kaiser sau orice alt tip de carne afumata. Puteti de asemenea sa folositi sunca de Praga. Totul depinde de preferinte sau de ceea ce aveti prin frigider. Bineinteles, puteti sa inlocuiti carnea de porc cu cea de pui daca va place mai mult. Acum, haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Fierbem ouale bine (tari) dupa care le punem la racit in apa rece. Dupa ce s-au racit, le curatam de coaja si le taiem cuburi (sau cum va este mai comod). Spalam bine rosiile si le taiem si pe ele cuburi. Le punem impreuna cu ouale taiate intr-un castron. Taiem cubulete mici si baconul adaugand-ul si pe el in castron. Spalam bine busuiocul si-l rupem peste ingredientele deja taiate. |
2
Gata
|
Separat, intr-o sticla, turnam uleiul de masline si otetul balsamic, punem dopul si agitam bine sticla pana ce se formeaza o spuma. Acesta este dressingul nostru pentru salata. |
3
Gata
|
Amestecam usor cu o lingura avand grija sa nu sfaramam prea tare ouale. Adaugam sare dupa gust. Se pot adauga si crutoane de paine. Pofta buna! |