Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Salata de rosii cu ou si bacon

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Aceasta salata de rosii cu ou si bacon este asezonata cu un dressing facut din ulei de masline si otet balsamic. Este o mancare usoara si rapid de facut.

Vezi Reteta
Durata: 30 minute
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Aceasta salata de rosii cu ou si bacon este asezonata cu un dressing facut din ulei de masline si otet balsamic. Este o mancare usoara si rapid de facut.

Salata de rosii cu ou si bacon se poate manca ca atare sau o putem folosi pe post de garnitura. Merge foarte bine ca garnitura la carnea facuta pe gratar. Daca doriti, o puteti „imbunatati” cu maioneza (vedeti aici reteta de maioneza) sau alte sosuri care va plac. Reteta este simpla si gustoasa. In loc de bacon puteti folosi muschiulet de porc afumat, kaiser sau orice alt tip de carne afumata. Puteti de asemenea sa folositi sunca de Praga. Totul depinde de preferinte sau de ceea ce aveti prin frigider. Bineinteles, puteti sa inlocuiti carnea de porc cu cea de pui daca va place mai mult. Acum, haideti sa trecem la treaba!

Salata de rosii cu ou si bacon

Salata de rosii cu ou si bacon

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceasta salata de rosii cu ou si bacon este asezonata cu un dressing facut din ulei de masline si otet balsamic. Este o mancare usoara si rapid de facut.
Timp preparare: 20 minute
Timp gatire: 10 minute
Timp total: 30 minute
Portii: 4
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Salate
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Vegetarian
Dificultate: Usor

Echipament

Ingrediente

Pentru Dressing

Instructiuni

  • Fierbem ouale bine (tari) dupa care le punem la racit in apa rece. Dupa ce s-au racit, le curatam de coaja si le taiem cuburi (sau cum va este mai comod). Spalam bine rosiile si le taiem si pe ele cuburi. Le punem impreuna cu ouale taiate intr-un castron. Taiem cubulete mici si baconul adaugand-ul si pe el in castron. Spalam bine busuiocul si-l rupem peste ingredientele deja taiate.
  • Separat, intr-o sticla, turnam uleiul de masline si otetul balsamic, punem dopul si agitam bine sticla pana ce se formeaza o spuma. Acesta este dressingul nostru pentru salata.
  • Amestecam usor cu o lingura avand grija sa nu sfaramam prea tare ouale. Adaugam sare dupa gust. Se pot adauga si crutoane de paine. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 490kcal (25%)Carbohidrati: 7g (2%)Proteine: 13g (26%)Grasimi: 46g (71%)Grasimi saturate: 11g (69%)Grasimi polinesaturate: 6gGrasimi mononesaturate: 26gGrasimi trans: 0.1gColesterol: 197mg (66%)Sodiu: 599mg (26%)Potasiu: 465mg (13%)Fibre: 2g (8%)Zahar: 5g (6%)Vitamina A: 1328IU (27%)Vitamina B2: 0.3mg (18%)Vitamina C: 17mg (21%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 44mg (4%)Fier: 2mg (11%)Magneziu: 27mg (7%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: