Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Aripioare de pui la cuptor

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Va propunem niste aripioare de pui la cuptor extrem de simplu de facut dar incredibil de gustoase.

Vezi Reteta
Durata: 2 ore
Bucataria Romaneasca
Dificultate Usor
Nu exista inca evaluari
Va propunem niste aripioare de pui la cuptor extrem de simplu de facut dar incredibil de gustoase.

In week-end am facut niste aripioare de pui la cuptor. Au iesit delicioase. A contat si faptul ca puii au fost crescuti la tara, fara chimicale si alte substante mai mult sau mai putin artificiale. Cu siguranta vor iesi foarte bune si aripioarele din comert. Avantajul lor, a celor din magazin, este acela ca se coc mult mai repede fata de carnea de pui crescuta la tara. Astfel, va veti potoli mai repede foamea 🙂 . Ca si garnitura noi am facut repede un orez simplu. Pentru ceva mai gustos va propunem reteta noastra de orez cu legume pe care o puteti gasiti aici. Aceste aripioare merg foarte bine si cu piure de cartofi (gasiti reteta aici) sau cartofi prajiti.  Haideti sa trecem la treaba!

Aripioare de pui la cuptor

Aripioare de pui la cuptor

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Va propunem niste aripioare de pui la cuptor extrem de simplu de facut dar incredibil de gustoase.
Timp preparare: 15 minute
Timp gatire: 1 ora 45 minute
Timp total: 2 ore
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Bucataria: Romaneasca
Mod Preparare: Air Fryer, la cuptor
Ingredient principal: Pui
Dificultate: Usor

Echipament

Ingrediente

Instructiuni

  • Spalam foarte bine aripioarele de pui. Intr-un castron le amestecam bine cu un pic de ulei (puteti folosi si ulei de masline), sare si piper negru macinat.
  • Incingem cuptorul si ungem o tava cu unt. Punem aripioarele in tava adaugand si doua pahare de apa. Lasam la foc mediu spre mic timp de ~jumatate de ora. Adaugam in tava jumatate de litru de bere. Lasam la cuptor timp de 45 minute (sau pana ce se evapora berea). Adaugam si restul berii si mai lasam inca 45 – 60 de minute la cuptor. Berea fragezeste foarte bine carnea. Sunt gata atunci cand aripioarele incep sa se rumeneasca. Bineinteles, cum spuneam, timpul difera in functie de provenienta carnii de pui (daca e din comert sau au fost pui crescuti natural, la tara). Noi nu am folosit deloc capac la tava. Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 376kcal (19%)Carbohidrati: 3g (1%)Proteine: 17g (34%)Grasimi: 29g (45%)Grasimi saturate: 9g (56%)Grasimi polinesaturate: 4gGrasimi mononesaturate: 14gGrasimi trans: 0.4gColesterol: 87mg (29%)Sodiu: 519mg (23%)Potasiu: 182mg (5%)Fibre: 0.1gZahar: 0.2gVitamina A: 342IU (7%)Vitamina B2: 0.1mg (6%)Vitamina C: 1mg (1%)Vitamina D: 0.1µg (1%)Calciu: 21mg (2%)Fier: 1mg (6%)Magneziu: 25mg (6%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: