Ingrediente
-
1 kg aripioare de pui
-
1 litru de berebere blonda
-
50 g untpentru uns tava
-
o lingurita saredupa gust
-
o lingurita piper negru macinatdupa gust
-
50 ml uleisau ulei de masline
Indicatii
In week-end am facut niste aripioare de pui la cuptor. Au iesit delicioase. A contat si faptul ca puii au fost crescuti la tara, fara chimicale si alte substante mai mult sau mai putin artificiale. Cu siguranta vor iesi foarte bune si aripioarele din comert. Avantajul lor, a celor din magazin, este acela ca se coc mult mai repede fata de carnea de pui crescuta la tara. Astfel, va veti potoli mai repede foamea 🙂 . Ca si garnitura noi am facut repede un orez simplu. Pentru ceva mai gustos va propunem reteta noastra de orez cu legume pe care o puteti gasiti aici. Aceste aripioare merg foarte bine si cu piure de cartofi (gasiti reteta aici) sau cartofi prajiti. Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Spalam foarte bine aripioarele de pui. Intr-un castron le amestecam bine cu un pic de ulei (puteti folosi si ulei de masline), sare si piper negru macinat. |
2
Gata
|
Incingem cuptorul si ungem o tava cu unt. Punem aripioarele in tava adaugand si doua pahare de apa. Lasam la foc mediu spre mic timp de ~jumatate de ora. Adaugam in tava jumatate de litru de bere. Lasam la cuptor timp de 45 minute (sau pana ce se evapora berea). Adaugam si restul berii si mai lasam inca 45 - 60 de minute la cuptor. Berea fragezeste foarte bine carnea. Sunt gata atunci cand aripioarele incep sa se rumeneasca. Bineinteles, cum spuneam, timpul difera in functie de provenienta carnii de pui (daca e din comert sau au fost pui crescuti natural, la tara). Noi nu am folosit deloc capac la tava. Va dorim pofta buna! |