Ingrediente
- 2 conserve 800g de mazare
- 500g pulpe de pui fara os
- 3 morcovi
- 2 - 3 buc de ceapa
- o lingura cu zahar
- 2 linguri de pasta de rosiiputeti folosi bulion, suc de rosii, etc.
Indicatii
Mazare cu carne de pui facem deobicei cand vrem sa mancam o mancare gatita dar timpul este limitat. Reteta este una simpla si rapida. Carnea de pui poate fi inlocuita cu carnaciori sau alt tip de carne afumata. Important este sa se faca repede 🙂 . La capitolul mazare noi cumparam deobicei mazare verde dulce, la conserva sau la borcan. Nu necesita un timp de fierbere mult prea mare astfel incat nici nu se sfarama. La aceasta reteta puteti adauga marar si/sau un pic de ardei iute daca doriti sa iasa usor picanta. Va invitam sa trecem la treaba si sa vedem ce iese !
Pasi
1 Gata | Spalam bine carnea, o taiem in bucat potrivite si o punem la prajit cateva minute. O lasam pana incepe sa se rumeneasca. |
2 Gata | Curatam ceapa si o tocam marunt. La fel procedam si cu morcovii. Punem legumele intr-o oala la calit. Dupa ce s-a inmuiat ceapa si incepe sa-si schimbe usor culoarea adaugam pasta de rosii, sare si piper dupa gust. Punem doua cani de apa si lasam sa traga un clocot. Spalam bine mazarea si o adaugam peste pasta de rosii cu legume. Daca doriti sa iasa o mancare mai zemoasa puteti adauga mai multa apa (eventual si o lingura sau doua in plus de pasta de rosii). Adaugam carnea si lasam pe foc sa fiarba la foc mic cateva minute. |
3 Gata | Punem zaharul la ars intr-un ibric. Sa nu-l lasati prea mult la ars pentru ca va capata un gust usor amar. Dupa ce s-a topit, adaugam o ceasca de apa si lasam sa fiarba pana ce se dizolva tot zaharul. Dupa ce s-a dizolvat, adaugam zaharul peste mazare si mai lasam sa dea un clocot. Va dorim pofta buna! |