Ingrediente
-
Pentru aluat
-
1 kg faina de grau
-
jumatate cub de drojdie
-
500 ml apa
-
o lingurita de sare
-
o lingurita de zahar
-
50 ml ulei de masline
-
Pentru toping
-
300 g salamde preferat salam uscat
-
o cutie de ~200 g porumb
-
3 buc. ardei gras
-
o ceapa rosie
Indicatii
Pizza cu salam si ardei gras seamana foarte bine cu reteta de pizza diavola doar ca de data aceasta nu folosim ardei iute si nici salam picant. Daca doriti, bineinteles, o puteti face inlocuind ardeiul gras cu ardei iute si / sau inlocuind salamul clasic cu salam picant. De asemenea, puteti renunta la porumb in functie de preferinte. Mie unul imi place sa pun cateva boabe de porumb peste aproape orice fel de pizza. Aluatul la fel, puteti sa-l faceti cum doriti dvs.: subtire, mai gros, pufos, etc. Preferatul meu este aluatul crocant si subtire. Acuma fiecare dupa preferinte. Haideti sa trecem la treaba!
Pasi
1
Gata
|
Facem aluatul de pizza ca in aceasta reteta. |
2
Gata
|
Pregatim topingul pentru pizza astfel: taiem salamul felii cat mai subtiri, spalam ardeii si ii taiem in bucati potrivite, curatam, spalam si taiem ceapa pestisori. |
3
Gata
|
Dupa ce am copt aluatul la cuptor cateva minute, scoatem tava / tavile cu pizza si incepem sa adaugam ingredientele. Punem faliile de salam, ardeiul gras, porumbul si ceapa. Punem pziza inapoi la copt in cuptor pentru inca 10 - 15 minute. Obtional putem pune la sfarsit mozzarella, busuioc sau alte condimente pe care le preferati dvs. Pofta buna! |