Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Pizza cu salam, ardei gras, porumb si ceapa

Vezi Reteta
Durata: 2 ore 30 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Pizza cu salam, ardei gras, porumb si ceapa este o varianta delicioasa a pizzei diavola, dar fara ardei iuti sau salam picant. Aluatul este crocant si subtire, iar ingredientele pot fi adaptate dupa preferinte

Vezi Reteta
Durata: 2 ore 30 minute
Bucataria Italieneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Pizza cu salam, ardei gras, porumb si ceapa este o varianta delicioasa a pizzei diavola, dar fara ardei iuti sau salam picant. Aluatul este crocant si subtire, iar ingredientele pot fi adaptate dupa preferinte

Pizza cu salam si ardei gras seamana foarte bine cu reteta de pizza diavola doar ca de data aceasta nu folosim ardei iute si nici salam picant. Daca doriti, bineinteles, o puteti face inlocuind ardeiul gras cu ardei iute si / sau inlocuind salamul clasic cu salam picant. De asemenea, puteti renunta la porumb in functie de preferinte. Mie unul imi place sa pun cateva boabe de porumb peste aproape orice fel de pizza. Aluatul la fel, puteti sa-l faceti cum doriti dvs.: subtire, mai gros, pufos, etc. Preferatul meu este aluatul crocant si subtire. Acuma fiecare dupa preferinte. Haideti sa trecem la treaba!

Pizza cu salam, ardei gras, porumb si ceapa

Pizza cu salam, ardei gras, porumb si ceapa

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Pizza cu salam, ardei gras, porumb si ceapa este o varianta delicioasa a pizzei diavola, dar fara ardei iuti sau salam picant. Aluatul este crocant si subtire, iar ingredientele pot fi adaptate dupa preferinte
Timp preparare: 2 ore
Timp gatire: 30 minute
Timp total: 2 ore 30 minute
Portii: 8
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Pizza
Bucataria: Italieneasca
Mod Preparare: la cuptor
Ingredient principal: Porc
Dificultate: Mediu

Ingrediente

Pentru Aluat

Pentru Toping

Instructiuni

  • Facem aluatul de pizza ca in aceasta reteta.
    Pe scurt:
    – Se amesteca drojdia cu o lingurita de zahar si 50 ml apa calda. Se acopera si se lasa sa creasca 15-20 de minute.
    – Intr-un castron, se amesteca faina, drojdia activata si sarea. Se adauga apa si se framanteaza pana se obtine un aluat elastic. La final, se adauga uleiul de masline. Se acopera castronul si se lasa aluatul sa creasca la caldura pana isi dubleaza volumul.
    – Se pregateste tava ungandu-se cu ulei. Se intinde aluatul pe o suprafata presarata cu faina, folosind un sucitor sau direct cu mana, pana ajunge la grosimea dorita (maxim jumatate de centimetru). Se coace aluatul in cuptor la foc mediu timp de 10-15 minute, apoi se adauga sosul de rosii si ingredientele pentru topping.
  • Pregatim topingul pentru pizza astfel: taiem salamul felii cat mai subtiri, spalam ardeii si ii taiem in bucati potrivite, curatam, spalam si taiem ceapa pestisori.
  • Dupa ce am copt aluatul la cuptor cateva minute, scoatem tava / tavile cu pizza si incepem sa adaugam ingredientele. Punem faliile de salam, ardeiul gras, porumbul si ceapa. Punem pziza inapoi la copt in cuptor pentru inca 10 – 15 minute. Obtional putem pune la sfarsit mozzarella, busuioc sau alte condimente pe care le preferati dvs. Pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 699kcal (35%)Carbohidrati: 104g (35%)Proteine: 23g (46%)Grasimi: 20g (31%)Grasimi saturate: 6g (38%)Grasimi polinesaturate: 3gGrasimi mononesaturate: 10gColesterol: 30mg (10%)Sodiu: 1192mg (52%)Potasiu: 438mg (13%)Fibre: 5g (21%)Zahar: 3g (3%)Vitamina A: 1397IU (28%)Vitamina B2: 1mg (59%)Vitamina C: 59mg (72%)Calciu: 33mg (3%)Fier: 7mg (39%)Magneziu: 47mg (12%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: