Primiti retete delicioase direct in inbox-ul dvs.!

Abonati-va pentru a primi retete exclusive, sfaturi culinare si inspiratie saptamanala !

Paste Bolognese

Vezi Reteta
Durata: 3 ore
Bucataria Italieneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceste paste bolognese sunt un preparat italian indragit, constand in paste servite cu sos ragu (sos bolognese) bogat si aromat. Acest fel de mancare este ideal pentru o masa consistenta si savuroasa.

Vezi Reteta
Durata: 3 ore
Bucataria Italieneasca
Dificultate Mediu
Nu exista inca evaluari
Aceste paste bolognese sunt un preparat italian indragit, constand in paste servite cu sos ragu (sos bolognese) bogat si aromat. Acest fel de mancare este ideal pentru o masa consistenta si savuroasa.

Reteta de paste bolognese este una din cele mai apreciate retete de paste din lume. Si noua ne plac foarte mult aceste paste. Ca si tip de paste, in general, se folosesc tagliateli sau spaghete dar puteti folosi si altfel de paste (fusilli, penne, etc.). Reteta acestui sos incredibil de gustos o puteti gasi aici. Este o reteta „capatata” de la cineva din Italia, care traieste chiar in regiunea Emilia-Romagna, una din regiunile cele mai renumite in ceea ce priveste gastronomia.
In reteta de fata am trecut toate ingredientele. Inclusiv cele pentru sos. Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!

Paste Bolognese

Paste Bolognese

Nu exista inca evaluari

Va place reteta?

↑ Click pentru a o evalua ↑

Aceste paste bolognese sunt un preparat italian indragit, constand in paste servite cu sos ragu (sos bolognese) bogat si aromat. Acest fel de mancare este ideal pentru o masa consistenta si savuroasa.
Timp preparare: 30 minute
Timp gatire: 2 ore 30 minute
Timp total: 3 ore
Portii: 6
Distribuie pe Facebook
Printeaza Pin Evalueaza reteta
Categorie: Fel Principal, Paste
Bucataria: Italieneasca
Mod Preparare: pe aragaz
Ingredient principal: Porc, Pui, Vita
Dificultate: Mediu

Ingrediente

PEntru sosul Ragu

Pastele

Instructiuni

Sosul

  • Primul pas, si acela cel ami dificil, este prepararea sosului. Reteta o gasiti aici. Daca doriti o reteta usor mai dietetica, puteti face sosul doar din carne de pui si putina vita. Cum doriti.
    Pe scurt:
    – Tocati marunt ceapa, morcovul si telina, apoi caliti-le in ulei pana se inmoaie.
    – Puneti carnea tocata si gatiti-o pana isi schimba culoarea.
    – Adaugati pasta de tomate, vinul rosu si lasati-le sa fiarba pana se evapora alcoolul.
    – Adaugati rosiile pasate si condimentati cu sare, piper si ierburi aromatice (cimbru, oregano).
    – Lasati sa fiarba aproximativ 2 ore, amestecand ocazional, pana se ingroasa.
  • Dupa ce e gata sosul, punem apa la fiert intr-o oala cat mai mare. Apa trebuie sa fie din belsug (cel putin 2 litri de apa). In apa adaugam o lingurita de sare. Cand a inceput apa sa fiarba adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform timpului recomandat pe ambalaj de catre producator. In general, in jur de 8 – 10 minute. Dupa ce acestea au fiert, le putem pune la scurs. Va recomandam sa nu turnati apa rece peste ele. Pentru a nu se usca puteti sa le acoperiti cu un capac, astfel pastele nici nu se vor usca si nici nu se vor raci asa de repede.
  • Dupa ce pastele s-au scurs, le putem pune in farfurii. Punem sosul ragu peste ele dupa care presaram parmezan ras. Puteti adauga si o frunza, doua de busuioc verde (farfuria va arata si mai frumos).
    Va dorim pofta buna!

Nutritie per portie

Calorii: 922kcal (46%)Carbohidrati: 77g (26%)Proteine: 46g (92%)Grasimi: 45g (69%)Grasimi saturate: 15g (94%)Grasimi polinesaturate: 5gGrasimi mononesaturate: 21gGrasimi trans: 1gColesterol: 140mg (47%)Sodiu: 1336mg (58%)Potasiu: 1274mg (36%)Fibre: 6g (25%)Zahar: 9g (10%)Vitamina A: 3853IU (77%)Vitamina B2: 1mg (59%)Vitamina C: 22mg (27%)Vitamina D: 1µg (7%)Calciu: 265mg (27%)Fier: 5mg (28%)Magneziu: 110mg (28%)

Valorile zilnice procentuale sunt bazate pe o dieta de 2000 de calorii. Toate informatiile nutritionale sunt bazate pe calcule estimate de terti. Fiecare reteta si valoare nutritionala va varia in functie de marcile utilizate ale produselor, metodele de masurare si dimensiunea portiilor.

Ati gatit aceasta reteta? Nu uitati sa ne spuneti parearea!Acordati o nota retetei noastre!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Evaluati Reteta: