Ingrediente
-
Pt. sosul Ragu
- 1 - 2 morcovimai mici
- cateva bucati de tulpina de telinade la o singura telina
- o ceapamai mica
- doi catei de usturoi
- 50 ml de ulei de masline
- 250 g carne tocata de puitocata cat mai fin
- 250 g carne tocata de porcsa nu fie prea grasa si sa fie tocata cat mai fin
- 250 g carne tocata de vitatocata cat mai fin
- carnea de la doi carnati proaspetiaprox. 250g
- un pahar de vin albvin alb sec, de buna calitate
- 3 cutii (400 g fiecare) de rosii decojite taiate
- sare
- piper negru macinat
-
Pastele
- 500g tagliatelle
- 100g parmezan ras
- cateva frunze de busuioc verde
Indicatii
Reteta de paste bolognese este una din cele mai apreciate retete de paste din lume. Si noua ne plac foarte mult aceste paste. Ca si tip de paste, in general, se folosesc tagliateli sau spaghete dar puteti folosi si altfel de paste (fusilli, penne, etc.). Reteta acestui sos incredibil de gustos o puteti gasi aici. Este o reteta „capatata” de la cineva din Italia, care traieste chiar in regiunea Emilia-Romagna, una din regiunile cele mai renumite in ceea ce priveste gastronomia.
In reteta de fata am trecut toate ingredientele. Inclusiv cele pentru sos. Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!
Pasi
1 Gata 2 - 3 ore | SosulPrimul pas, si acela cel ami dificil, este prepararea sosului. Reteta o gasiti aici . Daca doriti o reteta usor mai dietetica, puteti face sosul doar din carne de pui si putina vita. Cum doriti. |
2 Gata | Dupa ce e gata sosul, punem apa la fiert intr-o oala cat mai mare. Apa trebuie sa fie din belsug (cel putin 2 litri de apa). In apa adaugam o lingurita de sare. Cand a inceput apa sa fiarba adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform timpului recomandat pe ambalaj de catre producator. In general, in jur de 8 - 10 minute. Dupa ce acestea au fiert, le putem pune la scurs. Va recomandam sa nu turnati apa rece peste ele. Pentru a nu se usca puteti sa le acoperiti cu un capac, astfel pastele nici nu se vor usca si nici nu se vor raci asa de repede. |
3 Gata | Dupa ce pastele s-au scurs, le putem pune in farfurii. Punem sosul ragu peste ele dupa care presaram parmezan ras. Puteti adauga si o frunza, doua de busuioc verde (farfuria va arata si mai frumos). Va dorim pofta buna! |