0 0
Paste bolognese

Distribuiti pe reteaua dvs. de socializare:

Sau puteti copia si distribui acest link

Ingrediente

Adjust Servings:
Pt. sosul Ragu
1 - 2 morcovi mai mici
cateva bucati de tulpina de telina de la o singura telina
o ceapa mai mica
doi catei de usturoi
50 ml de ulei de masline
250 g carne tocata de pui tocata cat mai fin
250 g carne tocata de porc sa nu fie prea grasa si sa fie tocata cat mai fin
250 g carne tocata de vita tocata cat mai fin
carnea de la doi carnati proaspeti aprox. 250g
un pahar de vin alb vin alb sec, de buna calitate
3 cutii (400 g fiecare) de rosii decojite taiate
sare
piper negru macinat
Pastele
500g tagliatelle
100g parmezan ras
cateva frunze de busuioc verde

Paste bolognese

Tip:
  • Pe aragaz
Bucataria:
  • 3 ore
  • Portii: 6
  • Mediu

Ingrediente

  • Pt. sosul Ragu

  • Pastele

Indicatii

Distribuie

Reteta de paste bolognese este una din cele mai apreciate retete de paste din lume. Si noua ne plac foarte mult aceste paste. Ca si tip de paste, in general, se folosesc tagliateli sau spaghete dar puteti folosi si altfel de paste (fusilli, penne, etc.). Reteta acestui sos incredibil de gustos o puteti gasi aici. Este o reteta „capatata” de la cineva din Italia, care traieste chiar in regiunea Emilia-Romagna, una din regiunile cele mai renumite in ceea ce priveste gastronomia.

In reteta de fata am trecut toate ingredientele. Inclusiv cele pentru sos. Haideti sa vedem impreuna despre ce este vorba!

(Vizualizari: 107 din care 1 azi)

Pasi

1
Gata
2 - 3 ore

Sosul

Primul pas, si acela cel ami dificil, este prepararea sosului. Reteta o gasiti aici . Daca doriti o reteta usor mai dietetica, puteti face sosul doar din carne de pui si putina vita. Cum doriti.

2
Gata

Dupa ce e gata sosul, punem apa la fiert intr-o oala cat mai mare. Apa trebuie sa fie din belsug (cel putin 2 litri de apa). In apa adaugam o lingurita de sare. Cand a inceput apa sa fiarba adaugam pastele si le lasam sa fiarba conform timpului recomandat pe ambalaj de catre producator. In general, in jur de 8 - 10 minute. Dupa ce acestea au fiert, le putem pune la scurs. Va recomandam sa nu turnati apa rece peste ele. Pentru a nu se usca puteti sa le acoperiti cu un capac, astfel pastele nici nu se vor usca si nici nu se vor raci asa de repede.

3
Gata

Dupa ce pastele s-au scurs, le putem pune in farfurii. Punem sosul ragu peste ele dupa care presaram parmezan ras. Puteti adauga si o frunza, doua de busuioc verde (farfuria va arata si mai frumos). Va dorim pofta buna!

Sebastian

Opinii reteta

Momentan nu sunt opinii pentru aceasta reteta, puteti utiliza formularul de mai jos pentru a scrie o noua opinie
sos ragu
anterior
Sos ragu (sos bolognese)
musaca cu carne de pui si porc
urmator
Musaca cu carne de pui si porc
sos ragu
anterior
Sos ragu (sos bolognese)
musaca cu carne de pui si porc
urmator
Musaca cu carne de pui si porc

Adaugati comentariul dvs.