https://bucatelenoastre.ro
  • Login
  • Inregistrare
  • Retete
    • Aperitive
    • Mic dejun
    • Supe & Ciorbe
    • Mancaruri cu carne
      • Pui
      • Porc
      • Vita
      • Peste
      • Rata
    • Pizza si Paste
      • Pizza
      • Paste
    • Fast Food
    • Legume
    • Salate
    • Sosuri
    • Diverse
    • Dulciuri
    • Sucuri si Bauturi
  • Bucatarii
    • Romaneasca
    • Italieneasca
    • Greceasca
    • Ungureasca
    • Chinezeasca
  • Tip mancare
    • Vegetarian
    • De post
    • La cuptor
    • Pe aragaz
    • Prajit
    • Preparare la rece
    • Servire rece
  • Utile
    • Trimiteti reteta
    • Articole
    • Despre mine
    • Contact
    • Profil
      • Editare Profil
      • Login
      • Inregistrare
  • Cauta dupa ingrediente
  • Retete
    • Aperitive
    • Mic dejun
    • Supe & Ciorbe
    • Mancaruri cu carne
      • Pui
      • Porc
      • Vita
      • Peste
      • Rata
    • Pizza si Paste
      • Pizza
      • Paste
    • Fast Food
    • Legume
    • Salate
    • Sosuri
    • Diverse
    • Dulciuri
    • Sucuri si Bauturi
  • Bucatarii
    • Romaneasca
    • Italieneasca
    • Greceasca
    • Ungureasca
    • Chinezeasca
  • Tip mancare
    • Vegetarian
    • De post
    • La cuptor
    • Pe aragaz
    • Prajit
    • Preparare la rece
    • Servire rece
  • Utile
    • Trimiteti reteta
    • Articole
    • Despre mine
    • Contact
    • Profil
      • Editare Profil
      • Login
      • Inregistrare
  • Cauta dupa ingrediente
  • Acasa
  • Articole
  • Piperul negru in bucatarie

Piperul negru in bucatarie

Posted on iun. 6th, 2016
by Sebastian
Categorii:
  • Articole
piperul negru

Personal, iubesc acest condiment. Aproape că nu există reţetă culinară in care la final sa nu adaug putin piper. Ca si sarea, este indispensabil din bucataria mea. Cred ca in toate bucatariile se gaseste acest iubit condiment care se foloseste din cele mai vechi timpuri.
In antichitate era folosit si ca „monedă” de schimb şi prezentat zeilor ca ofrandă. Cu siguranta piperul este mai mult ca sigur cel mai răspândit condiment de pe glob. Mai mult, este disponibil pe parcursul intregului an.

 

Piperul negru sau uzual – „piper” (Piper nigrum) este o plantă din familia Piperaceae. El este un arbust cățărător cu o tulpină lemnoasă ajungând până la 10 m înălțime. Florile mici se găsesc în ciorchini la piperul sălbatic în comparație cu piperul cultivat unde se întîlnesc flori izolate.
Piperul negru, cel mai vândut condiment din toate timpurile, este originar din zona de sud a Indiei, mai precis de pe coasta Malabar, fiind insa cultivat și în Indonezia și Malaezia. Varietăți de piper din ce in ce mai bine cunoscute sunt piperul alb, piperul verde și piperul roșu despre care vom discuta separat.
La ora actuala Vietnamul este ţara cu cea mai mare producţie de piper la nivel mondial. Incepând cu anul 2008, cca. 34% din cantitatea de piper existentă pe piaţa internaţională este produsa in aceasta tara.
În culturi, piperul se lasă să crească până la 3 – 4 m înălțime. Plantele de piper se recoltează de două ori pe an, o plantă fiind productivă pe o perioadă de 30 de ani.
Piperul negru este recoltat necopt și uscat la soare. Astfel, în urma uscării devine negru și dur la textură, iute și înțepător la gust și miros.
Fructele piperului conțin un alcaloid piperin ce confera un gust picant si iute. Datorită acestor proprietăți, acest condiment a devenit frecvent utilizat în alimentația de zi cu zi.

Acest condiment, nu numai ca da un gust special mancarurilor si e mirodenia cea mai populara din lume, dar studiile arata ca are o si multime de beneficii pentru sanatatea noastra:

  • stimulează papilele gustative transmiţând astfel semnale stomacului pentru creşterea cantităţii de acid clorhidric secretate, îmbunătăţind astfel digestia. Acest acid este necesar pentru digestia proteinelor şi a altor componente alimentare. Când producţia acestei substanţe este mai redusă, alimentele pot rămâne mai mult timp în stomac provocând neplaceri ca arsurile sau indigestia
  • ajută la prevenirea formării gazelor intestinale, care ne sunt la toti destul de neplacute, datorita creşterii producţiei de acid clorhidric din stomac
  • are efectele antioxidante, antiinflamatorii şi antibacteriene kamagra en españa. Prin efectul de descompunere a celulelor de grasime piperul ajută la menţinerea siluetei oferind, în acelaşi timp energia de care avem cu totii nevoie
  • îmbunătăţeşte transferul beneficiilor altor plante (ingrediente) în diverse zone ale corpului, crescand astfel eficienţa altor alimente foarte sănătoase pe care le consumăm. Astfel, adăugarea de piper în alimentele noastre preferate nu poate fi decat un lucru bun datorita faptului ca nu numai ne încântă papilele gustative, dar si sporeşte disponibilitatea şi accesibilitatea nutrienţilor în sistemul nostru

Piperul conţine potasiu, mangan, vitamina K, vitamina C, calciu, cupru, fier, fibre, calciu, crom.

(Vizualizari: 162 din care 1 azi)

Sebastian

Adaugă un comentariu Anulează răspunsul

Gatim impreuna

Gatim impreuna

Iubim sa gatim impreuna

Categorii

Aperitive

Aperitive

Dulciuri

Dulciuri

Mic dejun

Mic dejun

Paste

Paste

Peste

Peste

Pizza

Pizza

Porc

Porc

Pui

Pui

Salate

Salate

Supe & Ciorbe

Supe & Ciorbe

Retete populare

  • Rulouri din piept de pui cu bacon si cascavalRulouri din piept de pui cu bacon si cascaval Aceste rulouri din piept de pui, pe langa faptul ca…
  • Pasta de ton cu ceapaPasta de ton cu ceapa Ni se intampla de multe ori sa fim pe fuga…
  • Cartofi prajiti cu ou si usturoiCartofi prajiti cu ou si usturoi Fara doar si poate, suntem iubitori de cartofi prajiti cu…

Bucatarii populare

Italieneasca

Italieneasca

Romaneasca

Romaneasca

Ingrediente

apa ardei gras ardei gras rosu bacon bere bors busuioc verde carnati de porc carne tocata de porc carne tocata de pui carne tocata de vita cartofi cascaval ceapa cimbru verde ciuperci champignon drojdie faina de grau lamaie lapte marar morcovi mustar orez otet otet balsamic oua paine parmezan ras pasta de tomate pastarnac patrunjel verde piept de pui dezosat piper negru macinat pui pulpe de pui fara os sare smantana suc de rosii telina ulei ulei de masline unt usturoi zahar

Va invitam pe Facebook

Facebook Pagelike Widget

Retete Populare

  • Rulouri din piept de pui cu bacon si cascavalRulouri din piept de pui cu bacon si cascaval
  • Pasta de ton cu ceapaPasta de ton cu ceapa
  • Cartofi prajiti cu ou si usturoiCartofi prajiti cu ou si usturoi
  • Bors de fasole cu sfecla rosieBors de fasole cu sfecla rosie

Categorii populare

Aperitive

Aperitive

Articole

Articole

Diverse

Diverse

Dulciuri

Dulciuri

  • Acasa
  • Trimiteti reteta
  • Despre mine

bucatelenoastre.ro | © 2021 Design by Sebastian Radu